0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Om oss

 

 

Det var etter at Lars Johansen selv fikk barn, at han ble oppmerksom på at voksne stadig hjelper de minste med å løse utfordringer for dem, i stedet for å la barna prøve selv først. Lars Johansen så også det samme mønsteret gå igjen i barnehagen, og på skolen. Barns medfødte kreativitet ble sakte, men sikkert plukket vekk av samfunnet. Dette ble også bekreftet av forskning.

 

Ideen om å utvikle en møbelkolleksjon som appellerer til å styrke barnets fantasi og kreativitet, kom i 2005. Det å forsøke «å hjelpe uten å hjelpe», det at et møbel er mer enn et møbel, kan bli en viktig del av et kreativitetsfremmende læringsmiljø. KLOSS er derfor en garantist for at fantasien og kreativiteten får de beste arbeidsbetingelsene i hverdagen.

 

Som tenåring har KLOSS også utvidet kolleksjonen til ikke bare omfatte møbler til barnehager. Men det leveres også møbler til andre læringsarenaer som skoler, kurs- og konferanselokaler, og bibliotek.

 

For KLOSS så handler det først og fremst om å bry seg. Det gås gjerne en ekstra mil for å gjøre en positiv forskjell for barn, unge og voksnes liv, der våre bidrag kanskje utgjør en liten del av en større helhet. Men med vissheten om at vi lever i en verden som blir mer og mer kompleks, og der tempoet stadig øker, så blir hver promille og hver desimal viktig, for at individet skal finne sin plass i fremtiden. Forskningen viser også at om man er kreativ som barn, så er sannsynligheten stor for at man også er kreativ som voksen.

 

En av de viktigste satsningsområdene fremover blir derfor læring. Og vår fortolkning av læring handler om at alle må få muligheten til å eksperimentere, til å improvisere, til å utforske, og å oppdage. For med økt kunnskap, så blir vi bedre i stand til å utvide vår tenkning, til å utføre våre oppgaver, og i stand til å se, og sette pris på flere perspektiver.

 

Med kjennskap til nyere hjerneforskning, har vi nå også blitt klar over at nøkkelen til bedre læring ligger i å forstå viktigheten av å styrke de hjerneforbindelsene vi bruker, og å være i jevnlig fysisk aktivitet. Forskningen viser også at hjernen vår er formbar hele livet, og at når vi er kreative, så bruker vi ikke kun den høyre delen av hjernen, men vi bruker faktisk hele hjernen.

 

Som sertifisert fargedesigner har Heidi Frøseth sett nødvendigheten av at gode estetiske miljøer, får en riktig og avstemt fargesetting. Det å tenke grundig gjennom hvorfor en farge blir valgt, bidrar positivt, til et mer helhetlig og harmonisk arbeidsmiljø for barn og voksne. KLOSS bistår derfor ofte arkitekter og kunder med kompetente råd om riktig fargesetting på bygg og møbler.

 

 

For å inspirere til morgendagens kreative læring, så ble karakteren «Stein Lur» ansatt i 2016. Stein Lur er en antropomorf skjære som har en fri rolle i KLOSS. Han er oppfinner, forsker, spesialpedagog, ja rett og slett en tusenkunstner, som har finurlige løsninger på det aller meste. Og sammen med sin assistent Morten Ek Horn, så har han en finger med i mye i KLOSS.

 

 

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke